Gerçek Hikayelerden Uyarlanan En İyi 10 Film

 


Gerçek Hikayelerden Uyarlanan En İyi 10 Film

Renklerin ve zevklerin tartışılmayacağı bir diğer konu ise filmlerdir. Tercihlerimizi etkileyen büyük ve orta ölçekli toplum tercihlerine göre ve kişisel tercihlere göre değişen o kadar çok alana hitap edebilecek film var ki kimi kurgusal filmleri izlemeye daha çok meyilli iken kimileri gerçek hikayeleri seyretmeyi daha çok tercih eder. Neyse ki birçok türde çekilen filmler var ve çekilmeye de devam ediyor. Bu yüzden istenilen her an dilediğimiz her türde film seyredebiliyoruz. Örneğin Into the Wild'dan The Imitation Game'e, Hollywood'un en iyi filmlerinden bazıları gerçek olaylardan ve kişisel trajedi, dayanıklılık ve başarı hikayelerinden ilham alıyor. Gerçek hayattaki anları, anıları ve bireyleri ölümsüzleştiren gerçek hikayelere dayanan binlerce film mevcut. Bu kadar çok filmin olması bazılarımız için en iyiyi seçip izlemeye yönlendirebilir. Bu noktada izleyicilerden alınan geri dönütler ile oluşturulan gerçek hikayelerden uyarlanan en iyi 10 film listesi yardımcı olacaktır.

Gerçek Hikayelerden Uyarlanan En İyi 10 Film

İşte yaşanan çarpıcı olaylar ile hafızalarda yer edinen filmler…Gerçek hayat hikayesinden uyarlanan ve dünyaca ünlü yönetmenler tarafından yönetilen filmler uzun yıllar geçmesine rağmen hafızlardaki yerini koruyor. imdb puanları yanı sıra oyuncu kadrosu ile de dikkatleri üzerine çekiyor. 

1- Yapay Oyun: Enigma


Başrolde Benedict Cumberbatch'in (Sherlock Holmes olarak da bilinir.) yer aldığı bu ilgi çekici film, Nazilerin İkinci Dünya Savaşı sırasında radyo mesajları için güvenlik sağlamaya çalıştıkları Enigma kodunu kırmaya çalışan bilim adamı Alan Turing'in hikayesini anlatıyor. Aslında büyük tarihi bir olayı konu alan film bir hayat hikayesi olarak genç bir dahiyi konu alıyor.Turing bir dâhiydi ama meslektaşlarının kendisinden aşağı olduğunu düşündüğü için anlaşılması çok zordu. Ancak, başarılı olmak için hem matematiksel hem de sosyal zorlukların üstesinden gelmesi gerekecek.

2- Schindler'in Listesi


Schindler'in Listesi, fikrini değiştiren ve sonunda 1.000'den fazla Yahudi’yi Holokost'tan kurtarmayı başaran Nazi iş adamı Oskar Schindler'in (Liam Neeson'un ustaca canlandırdığı) hikayesini anlatıyor. Filmin yönetmeni Spielberg, başrolde Ralph Fiennes ve önde gelen Nazi celladı, kötü şöhretli komutan Amon Goeth. Film, yayınlandığı yıl Akademi'nin En İyi Yönetmen ve En İyi Film ödüllerini aldı.

3- The Pianist


Roman Polanski'nin yönettiği ve Adrien Brody'nin oynadığı Piyanist, İkinci Dünya Savaşı sırasında Varşova gettosunun yıkımından sağ çıkmaya çalışan Polonyalı-Yahudi müzisyen Wladyslaw Szpilman’ın gerçek hikayesinden uyarlanan filmdir. Bu eleştirel beğeni toplayan film üç Oscar, bir Palme d'Or ve başka birçok önemli ödül kazandı.

4- 12 Yıllık Esaret



Bu biyografik drama, 1841'de kaçırılıp köle olarak satılan, Upstate’den özgür bir siyah adam olan Solomon Northup'un yaşamını belgeliyor. 12 Yıllık Esaret, Oscar'da en iyi filmi kazandı. İzleyiciler ve eleştirmenler tarafından büyük bir saygı gördü. Sadece Steve McQueen tarafından zekice yönetilmedi, aynı zamanda dokunaklı ve gerçekçiydi.

5- American Sniper


Clint Eastwood'un bu dramatik uyarlaması, kesin doğruluk ile bilinen sayısız hayatı kurtaran ve onu Irak'taki savaş sırasında bir efsaneye dönüştüren Navy SEAL keskin nişancısı Chris Kyle'ın gerçek hayatını anlatan bir uyarlama filmidir. Ancak nihayet savaş görevinden salıverilip eve döndüğünde, Kyle savaşın ve ölümün unutulmaz gölgesinden kaçmak için mücadele etti. Evinden uzak, ailesini tanıyamayan bir adam haline gelen Kyle, karısı ve çocuklarıyla yeniden bağlantı kurmakta güçlük çekti.

6- The King's Speech – Kralın Konuşması


Bu En İyi Film ödüllü film aynı zamanda Colin Firth'e Kral George VI'nın karmaşık tasviri yansıtmasıyla En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını da getirdi. Kardeşinin tahttan çekilmesinin ardından beklenmedik bir şekilde tahta çıkan kral, alışılmadık bir terapistin (Geoffrey Rush) yardımıyla ömür boyu kekemeliği için bir cevap aramaya zorlanır.

7- Lincoln


İç Savaş tarafından parçalanmış bir ulusa rehberlik etmeye ve köleliği yasaklamak için 13. Değişiklik'in geçişini sağlamaya çalışan Abraham Lincoln'ün hayatının son dönemine odaklanan yönetmen koltuğunda Steven Spielberg olan gerçek bir hayat hikayesi olan film, Daniel Day-Lewis'e Akademi Ödüllü’nü almayı sağladı.

8- Ayla: Savaşın Kızı


Can Ulkay'ın yönettiği Ayla: Savaşın Kızı filminde küçük bir Koreli kızı kurtaran bir Türk çavuşun dokunaklı gerçek hayat hikayesi uzun, yüreklere dokunan bir kurguya dönüşüyor. Hikâye hem Güney Kore'de hem de Türkiye'de iyi biliniyor ve bu filme ilham veren 2010 Güney Koreli Doktor Ayla'da filmde anlatıldı. Yiğit Güralp'in, gerçek hayattaki olayların geçmişini sadakatle anlatırken odaklanmış kalmaya çalışan belgesel senaryosunda da duygu seli devam ediyor.

9- Elizabeth


Tüm zamanların en önemli ikonik kraliçelerinden biri, Elizabeth’in bir tarihi dramanın konusu. Cate Blanchett, Elizabeth rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Oscar adaylığı kazandı ve verdiği bir mücadelesi sırasında bir prensesten, gizli sevgilisi usta bir casus Sir Francis Walsingham'ın (Geoffrey Russh) yardımıyla efsanevi bir hükümdara dönüştü.

10- The Big Short



Michael Lewis'in en çok satan kitabına dayanan The Big Short, 2008 yılında mali çöküşünün yaklaştığını gören küçük bir kadronun hikayesini anlatıyor. Gerçek hikâyeden uyarlanan bu filmde oyuncular rollerinin hakkını sonuna kadar veriyor. Zira bu filmde usta tanıdık oyuncular yer alıyor. Brad Pitt, Ryan Gosling ve Steve Carell. Film, Wall Street'in anlaşılır ve hatta ilginç ayrıntılarını oluşturmayı başarıyor.

Filmleri izledim daha farklı birşey olsun derseniz Louvre Müzesi Sanal Gezisi ile keyifli dakikalar geçirmeniz mümkün. İyi seyirler :)

Yorumlar