Günümüzde birçok kişinin merak ettiği evde pizza yapımı nasıl olur neler gerekir sorularıdır. Bu sorulara
cevap vermeden önce kullanılan malzemelerin kesinlikle taze olmasına dikkat
edilmelidir. Özellikle peynirin ve kullanılan et ürünlerinin tazeliği çok
önemlidir.
Pizza bir İtalyan yemeği olup oldukça doyurucudur.
Genellikle fast food tarzı lezzetli bir yemek olması tercih sebebini artırıyor.
Bazı markalarca çeşitli şekillerde birçok pizza çeşidi oluşturulmuştur.
Bunların başında mozzarella peyniri ve sucuk ikilisi ile yapılan pizzadır.
Pizza yaparken kullanılacak tarife ve püf noktalarına
birlikte bakalım.
Evde Pizza Yapımı Nasıl olur ?
Evde pizza yapımı
konusunda tarife doğru bir şekilde uyulursa kesinlikle tat ve lezzet için
beklentiler karşılanacaktır. Bu konuda en çok yapılan tariflere bakılmalı ve
pratik olanları seçilmelidir. Aynı zamanda malzemeleri hemen ulaşılabilir
olmalıdır.
Hamur için malzemeler:
·
Beş su bardağı un
·
Bir paket kuru maya
·
Bir yemek kaşığı toz şeker
·
Yarım yemek kaşığı tuz
·
Dört yemek kaşığı zeytinyağı
·
İki su bardağı ılık su
Sos malzemeleri:
·
İki su bardağı domates sosu
·
İki yemek kaşığı zeytinyağı
·
Bir çay kaşığı kuru fesleğen
·
Bir çay kaşığı kekik
Üstü İçin:
·
Mozzarella peyniri
·
Kaşar peyniri
·
Sucuk
·
Sosis
·
Domates kurusu
·
Mantar
·
Mısır
Evde pizza yapımı:
Önce hamuru yapmak için orta boy leğende sırasıyla maya, toz şeker ve su
koyulup karıştırılır. Ardından tuz, yağ ve azar azar un koyularak hamur
yoğrulur. Yarım saat mayalanmaya bırakılır.
Daha sonra sos malzemeleri karıştırılır. Hamur mayalandıktan
sonra iki parçaya bölelim. Üzerine sosumuzu sürelim. Sonrasında peynirleri
hamurun üzerine dağıtalım. Peynirlerin üzerine kalan diğer malzemeleri eşit
şekilde koyalım. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında yirmi dakika boyunca
pişirelim.
Evde Pizza Yapımı Püf Noktaları
Pizza yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalar bulunur.
Bunların başında malzemelerin dizilimidir. Peynirler altta olursa üstteki sucuk
ve diğer ürünlerin bir arada durması kolaylaşır. Evde pizza yapımı sırasında kesinlikle fırın sıcaklığı ayarlanmalı
ve uzun süreli pişirmeden kaçınılmalıdır.
Pizzanızın tam istediğiniz gibi olması için mutlaka hamura
çatal ile delikler açılmalıdır. Bu sayede hamur hava alacak ve aşırı
kabarmasının önüne geçerek malzemelerin bir arada durması bozulmayacaktır.
Tarif içine baharatlar konusunda kendi seçiminize bağlı eklemler yapabilirsiniz. Fakat kekikten vazgeçilmemeli çünkü güzel bir pizzanın sırrı kekikten geçiyor.
Ayrıca mantarlı pizza tarifi için OKUHABER sitesine geçebilri ve çok sayıda tarife kolayca ulaşabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir: Hamilelik Belirtileri Nelerdir? Hamilelikte İlk Belirtiler Nasıldır
Yorumlar
Yorum Gönder