Louvre Müzesi Sanal Gezi

 

Fransa’nın tarihinin ve arka planının saklı olduğu Louvre müzesi barındırdığı yüzbinlerce eseri ile birlikte tarihe tanıklık etmiş olmasıyla da birçoğumuzun yapılacaklar listende yerini alabiliyor. Bu müzeye gerçek anlamda ulaşamayanlar için ise sanal geziler bütün dünyaya açılmış durumda. Tarihin ve sanatın arka planını öğrenmek için bir Louvre müzesi sanal gezi neden yapılmasın.

Sanal Müze Turu

Louvre müzesi sanal gezi

Dünya üzerinde inşa edilmiş hemen hemen bütün müzelere sanal gezintiler halka açık olarak mümkündür. Türkiye’deki sanal müze turlarının hizmetini KÜLTÜR VARLIKLARI VE MÜZELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ vermektedir. https://sanalmuze.gov.tr adresinden sanal müze gezilerine rahatlıkla ulaşılabilir. Dünya’daki müzelerin de sanal gezi turları tüm dünya halkına açık olarak sağlanmaktadır. Çoğu sanal geziler Google tarafından desteklenerek oluşturabilmektedir. Popüler müzelerin sanal gezilerini yapabilmek için internet aracılığıyla müzesin resmi web sayfaları ziyaret edilebilir.

Louvre Museum


Louvre, Fransızca Musée du Louver, resmi adı Great Louver veya yine Fransızca Grand Louver olarak adlandırılmaktadır. Fransa'nın ulusal sergi müzesi 19. Yüzyıla kadar Paris'teki büyük bir kraliyet ikametgahının bir parçası olmuştur. On ikinci yüzyılın sonrasına dayanan ve on dokuzuncu yüzyılın ortalarına kadar devam eden bir ürün yelpazesine sahip müze, dünyanın en çok ziyaret edilen müzesi haline gelmiştir.

Ünlü bir yerleşim olarak, Louvre büyük bir gelişme gördü., History.com'a göre müze ilk yerleşim zamanına göre şimdi daha büyük bir yerleşim alanına sahip. Bugün, 60.600 metrekare bir alanı kapsıyor. 1682'de XIV.Louis emperyal yerleşimi Versay'a taşıdı ve Louvre, farklı devlet bakanlıklarına ev sahipliği yaptı. Louvre, sekiz farklı yaratıcı bölümü ile şimdiki genel yapısına bürünmüştür; Sanat eserleri, Mısır eserleri, Yunan, Roma ve Etrüsk kalıntıları, Oryantal antik parçalar, modeller, eski el işçilik nesneleri ile bu sekiz bölümü oluşturmaktadır. Genel olarak, Louvre, 1700'den fazla el işçiliği içerir ve rastlantısal Orta Çağ'dan 1848'e kadar çok sayıda koleksiyona sahiptir.

Louvre Müzesi Sanal Tur


Da Vinci’nin ünlü Mona Lisa tablosunun da yer aldığı Louvre müzesinde şu anda 350 bin den fazla eser sergilenmektedir. Çok geniş bir alanı kaplamasıyla ve içerdiği bu kadar sanat eseri olunca haliyle hemen herkes görmek isteyeceği bir mekan oluyor Louvre müzesi sanal gezi yapabilmek için çeşitli türler olsa da öncelikli olarak https://www.louvre.fr/en/visites-en-ligne göz atmak isteyebilirsiniz.

Louvre Müzesi Sanal Gezi Ücretsiz


Harici ve istisna durumlarda büyük Louvre müzesi sanal gezi ile birçok bölümü ücretsiz olarak sanal gezilebilmektedir. Fotoğrafı çekilmesi mümkün olmayan nadir eserlerin gösterimi belki mümkün olmayabilir ancak birçok sanat eserini de sanal olarak yakından görme imkanı sağlanabiliyor. Sanal geziler sırasında türlü problemlerden dolayı bazı bölümlere ve eserlere denk gelmemiş olursanız https://artisgl.com/louvre-museum adresinde Louvre Müzesi’nin içinde barındığı bütün eserlerin görsellerine ulaşılabilir.

Louvre Müzesi 360 Derece Tur


Louvre müzesi sanal gezi yapmanın diğer bir yolu 360 derece turlar yapmaktır. 360 dereceli turlar gerçeğe daha yakın bir deneyim elde edilmesine olanak vermekle birlikte en çok tercih edilen sanal gezi çeşitlerin başında geliyor. Bulunulan belli bir noktadan o anın çekilmiş kareleri ile oluşturulmuş 360 panoramik görseller ile Paris Louvre Müzesini ve atmosferini hissedebilirsiniz. https://www.360cities.net/image/louvre-museum-paris adresinde bu deneyimi gerçekleştirirken elinizde sanal gerçeklik araçları bulunması halinde bir sanal gerçeklik deneyimi de yaşayabilirsiniz.

British Müzesi Sanal Tur

Louvre Müzesi sanal gezi yapılabildiği gibi British Müzesi için de sanal gezi yapılabilmektedir. British Müzesi, büyük ölçüde İrlandalı doktor ve araştırmacı Sir Hans Sloane'in ürün yelpazesine bağlı olarak 1753 yılında kuruldu. İngiltere'nin Bloomsbury bölgesinde bulunan British Müzesi, insanlık tarihine, el sanatlarına ve kültürüne bağlı açık bir kuruluş olup popüler turistik mekanlarının başında gelmektedir. 1759'da tüm meraklı insanlar için bir yer ilan olarak ilan edilir. Meraklı kalmanız, öğrenmeye devam etmeniz ve 2.000.000 yıldan fazla insanlık tarihini deneyimlemeniz için bu müzeye giriş için 11 farklı yol var. British Müzesi’nin önemli olması, 2.000.000 yıldan fazla insanlık tarihi ve kültürünü bir arada barındırmasıdır. Rosetta Stone, Parthenon modelleri ve Mısır mumyaları gibi dünyaca ünlü eserleri dahil olmak üzere 6 milyondan fazla ürün yelpazesini sürekli olarak sahiplik etmektedir. İngiliz İmparatorluğu döneminde geniş çapta kaynak sağlanmıştır.

Müze Google Street View'da dünyanın en büyük iç mekan alanı sahip. 60'tan fazla bölümü sanal olarak ziyaret edebilirsiniz. https://britishmuseum.withgoogle.com bağlantısıyla keşifler parmaklarınızı ucunda.https://artsandculture.google.com/partner/the-british-museum

 

Yorumlar