Doğum Haritası Hesaplama

 

Doğum Haritası Hesaplama

Doğum Haritası hesaplama, Astroloji meraklılarının çok kullandığı ve analiz ettikleri bir yöntemdir. Astrolojide insanın doğduğu gün ve saatteki gökyüzünün konuma Doğum Haritası, Yıldız Haritası ya da Horoskop adı verilir. İnternette pek çok sitede ücretsiz bir şekilde Doğum Haritanıza ulaşabilirsiniz. Ancak bu haritayı yorumlamak, analiz etmek büyük bir Astroloji bilgisi ister.

Her gezegenin, her burcun, evlerin farklı farklı anlamları vardır. Bu harita bize hayatımızın pek çok ilgi alanına, karakterimize, ilişkilerimizden psikolojik düşünce ve tavırlarımıza kadar oldukça faydalı bilgiler verir. Bu Doğum Haritasını iyi yorumlamak hayatınızdaki çoğu şeyi anlamlandırmanıza yardımcı olacaktır.

Doğum Haritası Çıkarma İşlemi Nasıl Yapılır?

Doğum Haritası Hesaplama



Doğum Haritası hesaplama için internet üzerinde pek çok ücretsiz olarak kullanabileceğiniz, yıldız haritanıza ulaşabileceğiniz siteler mevcut. Diğer yandan Astrologların kullandıkları profesyonel uygulamalar da vardır. Girdiğiniz siteye bilgilerinizi doğru bir şekilde girdikten sonra karşınıza Doğum Haritanız çıkar. Bu sayfada gezegenlerin hangi burçta olduğunu, element dengenizi, gezegenlerin birbirleri ile kaç derece açı yaptığını görebilir ve yorumlayabilirsiniz.

Doğum Haritası Hesaplama Nasıl Yorumlanır?

                               Doğum Haritası Hesaplama

Peki, Doğum Haritası Hesaplama Nasıl Yorumlanır ve nelere dikkat edilmelidir? Öncelikle doğum tarihinizi, doğum yerinizi ve en önemlisi doğum saatinizi eksiksiz doğru bir şekilde girmelisiniz. Bu bilgiler doğrultusunda haritada 4 boyutlu kullanım sağlarız.

Bunlardan ilki ve haritadaki en önemli göstergemiz Gezegenler. Gezegenler bizlere konuyu gösterici rol oynar. Bu konunun nasıl bir konu olduğunu ise ikinci göstergemiz olan Burç verir. Bu konuların nerede ortaya çıktığı da Ev dediğimiz göstergede ortaya çıkar. Bu konular arasındaki ilişkiye ise son göstergemiz olan Açılar verir. Bunların hepsinin farklı kombinasyonu ile Doğum Haritası yorumlanır.

Yükselen Burç ve Alçalan Burcu ayırt eden ufuk çizgisi bulunmaktadır. Diyagramımızın başlangıcı her zaman Yükselen Burçtur. Diyagramın en dışında burçlar bulunur. İç çeperde ise gezegenlerin sembollerini görürüz. Aynı zamanda bu çeper kısmında Tepe ve Ayakucu noktaları, şans noktası, Güney Ay ve Kuzey Ay Düğümü de bulunur. Ay Düğümleri ise Ay’ın eliptik düzlemini kesen noktalara verilen bir isimdir. Şans Noktası ise gökyüzüne bakınca görebileceğimiz bir şey değildir. Doğum Haritası Hesaplama alanında cebirsel olarak ifade edilen noktadır.

Doğum Haritasında Evler Neyi İfade Eder ve Ne Anlama Gelir?

                                 Doğum Haritası Hesaplama

Doğum Haritası diyagramı tam daire içinde 12 ayrı bölmeden oluşur. Bunlar 12 burcu ve evleri temsil eder. Her burç için bir ev olduğundan toplam on iki adet ev olduğu düşünülmektedir. Fakat bu evler her insan için eşit olarak bölünmemiştir. Kişiden kişiye bu evlerin genişlikleri değişebilir. Saat yönünün tersi şekilde sıralı şekilde dizilirler.

Doğum Haritası Hesaplama 1. Ev

Doğum Haritası Hesaplama

Koç burcuna ait olan evdir. Yani bu ev Koç burcu özelliklerini taşır. Kişilik, tip ve karakter evidir. Astrolojide bu ev bizim kim olduğumuzu, içerden kendimize baktığımızda nasıl gördüğümüzü, dışarıya karşı kendimizi nasıl gösterdiğimizi temsil eder. Asıl olarak egomuzu gösteren bu ev, doğduğumuz günden beri nasıl ir görünüş çizdiğimizi bize anlatır.

2. Ev

Doğum Haritası Hesaplama

Boğa burcu evidir, boğa burcu özellikleri taşır. İkinci evimiz parayı ve sahip olduğumuz değerlerimizi bizlere gösteren bir evdir. Astrolojide 2. Ev parayı nasıl kazanacağımızı, maddi gücü ve para harcamalarımızı bizlere gösterir. Geçim durumumuzu ve ekonomik sıkıntılarımızı da temsil etmektedir.  Miras ve vasiyet, bağış yapma gibi alanları da kapsar. Çoğu insanın Doğum Haritası hesaplama yaparken en çok dikkat ettiği evdir.

3. Ev

Doğum Haritası Hesaplama

2. Ev İkizler burcunun evi olarak ifade edilir. İkizler burcunun en önemli özelliklerinden akıl ve zekâyı temsil eder. Alımız nasıl çalışır, nasıl düşünürüz nelere yatkınız bize bunları söyler. Diğer insanlarla iletişimi nasıl kurduğumuzu, öğrenme, bilgi edinme, yaratıcılık gibi yeteneklerimizin ön planda olduğu evdir.

4. Ev

Doğum Haritası Hesaplama

Yengeç burcunun özelliklerinin olduğu evdir. Aile ve toplum evidir. Evimiz, aile kavramımız özellikle annenin vurgulandığı evdir.  Korunma, sahip olunma, kişisel alışkanlık ve bağımlılıklarımızı temsil eder. Topluma olan bakış açımız, örf ve adetlerdeki tutumumuz vurgulanmaktadır.

5. Ev

Doğum Haritası Hesaplama

Aslan burcunun evidir. Yaratıcılığımızı, aşkı, sanatı, hobilerimizi yani kısaca hayata dair sevip zevk aldığımız şeyler ön plana çıkar. Bireylerin ilgilendikleri ve başarılı oldukları alanlar anlatılır. Aynı zamanda davranış ve hoşgörülü tavırlarımızı da yansıtır.

İlginizi Çekebilir: Evlilik İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

6. Ev

Doğum Haritası Hesaplama

Başak burcunun evidir. Bu ev gündelik hayatımızı, rutin işleri ve sağlığımızı anlatır.  Hizmet etme, yararlı olma, pratik olma, kendimi geliştirmemiz ön planda olmaktadır. Çalışma yöntemlerimizi nasıl belirlediğimiz, dış dünyaya verdiğimiz fayda, ettiğimiz hizmet söz konusudur. İş hayatında ve özellikle sağlığımızla ilgili yapılan Doğum Haritası hesaplama için önemli bir evdir.

7. Ev

Doğum Haritası Hesaplama

Terazi burcunun özelliklerinin olduğu eve yedinci ev denir. Genel olarak ilişkilerimizi temsil eder. Arkadaş ve aile ilişkilerimizin yanı sıra ortaklık, imzalı, anlaşmalı ilişkiler söz konusudur. Evlilik gibi ikili ilişkiler bu evde ön planda yer alır. Ana hatları ile evliliğimizi ve partnerimizi anlatır. Bu ilişkilerde denge kurma becerimizi de yansıtır.

8. Ev

Doğum Haritası Hesaplama

Akrep burcu evidir. Doğum ve ölüm anlatılır. Hayatımızdaki gizemli, mistik olayların geçtiği evdir. Yenilenme, yeniden doğuş, miras, ortak kullanılan paralar ve gizli bilgiler anlatılmaktadır. Hayatımızdaki büyük başarılardan kazandığımız ödüller ve büyük paralarla ilgilidir.

9. Ev

Doğum Haritası Hesaplama

Yay burcunun evidir. Seyahat, uzun yolculuklar, dini hislerimiz, yükseköğretim, din ve felsefeye yaklaşımımız anlatılır. Bu ev yoğun olarak düşüncelerimizi aktarır. Nelerden moral aldığımız, felsefi düşüncelerimiz, kendimizi sorgulayıp geliştirmemiz, hayatımızın amacı hakkındaki yönelimlerimiz bu ev ile alakalıdır.

10. Ev

Doğum Haritası Hesaplama

Oğlak burcunun evi onuncu eve denir. Oğlak burcu sahip kişilerin en önemli noktası olan kariyer konusunu anlatır. Toplumdaki statümüzü, şöhretimizi, başarımızı ve hedeflerimiz söz konusudur. Dünyaya karşı olan sorumluluklarımız, sayı duyduklarımız ile tamamen başarı odaklı bir evdir.

11. Ev

Doğum Haritası Hesaplama

Kova burcunun evidir. Kurduğumuz dostlukları ve arkadaşlıkları anlatmanın yanı sıra geleceğe dair planlarımızı da yansıtır. Umutlarımızı, insanlığa nasıl faydalı olur ve yardımcı olabilirim düşüncelerini ele alır. Yaptığımız hayır işleri, dernekleri anlatır. Sosyal organizasyonumuz, grup çalışmalarımız, topluca yapılan her iş bu evde geçmektedir. Doğum Haritası Hesaplama yapılırken insanların en önce baktıkları evlerden biridir.

12. Ev

Doğum Haritası Hesaplama

Balık burcunun evidir. İç dünyamızı ve bilinçaltımızı bu ev anlatır. İçe kapanma, içe dönüş, izolasyon gibi kavramlar öne çıkar. Ruhsal yapımız ve manevi gücümüzü yansıtır. Üzerimizdeki baskının içimizde yaşadığımız zorlanmanın da temsil edildiği evdir.


Yorumlar