Çatalca da Gezilecek Yerler

Çatalca da Gezilecek Yerler

 

Türkiye’de gezi yapanların merak ettiği konulardan birisi Çatalca da gezilecek yerler listesidir. Türkiye, dört mevsimi yaşayan, Asya ve Avrupa'da aynı zamanda orta kuşakta yer alan bir ülkedir. Bu sebeple Türkiye'de gezilecek birçok yer vardır. Bu mekanların başında Çatalca gelmektedir. Çatalca, İstanbul’un en büyük ilçesidir. Ayrıca tarihi açıdan da oldukça önemlidir. Peki Çatalca gezilecek yerler listesinde hangi yerler var?

Çatalca Gezilecek Yerler Listesi



1.      İnceğiz Mağaraları


Çatalca da Gezilecek Yerler

Çatalca doğal güzellikleri ile tanınan bir yöredir. İnsan eli değmeden oluşan birçok alana sahip olan Çatalca'da, İnceğiz Mağaraları onlarca kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Bu mağara şehir merkezine 9 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. İsmini ise yakınında bulunduğu İnceğiz Köyü'nden alıyor. Araştırmalara göre 3000 yıllık bir tarihi bulanan mağara, 3 manastır grubundan oluşmaktadır. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan ayrıca Kemal Sunal gibi ünlü isimlerin filmlerinde mekan olarak kullanılan mağara, seyahatseverleri kendisine çekmekte.

2.      Yalıköy Plajı

Çatalca da Gezilecek Yerler

Yalıköy Plajı, Çatalca'nın bir ilçesi olan Yalıköy sınırları içerisinde bulunmaktadır. Plaj, uzunluk olarak 2 kilometre alana sahiptir. Temizliği nedeniyle bölgede en fazla tercih edilen plajlar arasında bulunan Yalıköy Plajı, yaz turizminin kalbi olarak adlandırılabilir. Halka açık olan bu plaja girmek, ücretsizdir.

3.      Dağyeğince Alaiye Şehitliği

Çatalca da Gezilecek Yerler

Çatalca’da sadece doğal mekânlar bulunamamakta. Bu ilçe, ayrıca manevi açıdan oldukça önemli bir yeri olan Dağyeğince Şehitliğine de ev sahipliği yapmaktadır. Birinci Balkan savaşlarında, seyir halinde olan 657 kişilik Osmanlı askerlerinin düşman kuvvetler tarafından pusuya düşürülmesi sonucu alayın tamamı şehit olmuştur. Bu sebeple Çatalca’nın 18 kilometre uzağında bulunan bölgeye bir şehitlik yapılmıştır. Manevi açıdan oldukça fazla bir hissiyatı bulunan mekân, Çatalca da gezilecek yerler arasında bulunmaktadır.

4.      Çilingoz Plajı

Çatalca da Gezilecek Yerler

Çatalca, yaz turizminin dolu dolu geçtiği bölgelerden biridir. Sahip olduğu plajları ile ziyaretçilerine harika bir deniz keyfi sunar. Çatalca’nın ünlü bir diğer plajının ismi Çilingoz Plajı'dır. Çatalca’ya 65 kilometre uzaklıkta bulunan bu plaj doğal yapısını hala korumaktadır. Son yıllarda ünlense de plaj, temiz ve dikkatli kullanıldığı için eski halinden bir şey kaybetmedi. Daha çok günübirlik ziyaretlere uygun olsa da Çilingoz Plajı’nda kamp yapma şansı da bulunuyor. Son olarak ise bu doğa harikasına girişler ücretsiz.

5.      Kurşunlugerme Su Kemeri


Çatalca da Gezilecek Yerler

Kurşunlugerme Su Kemeri, Çatalca’da bulunan insan ve doğa eserlerinin adeta birleşilmesinden oluşan bir yapı. Oldukça eski bir tarihi olan yapı, Gümüşpınar ilçesinin 30 kilometre yakınında yer almakta. Kostantinapolis'in en görkemli yapıları arasında yer alan Kurşunlugerme Su Kemeri, cezbedici bir güzelliğe sahip. Bu görkemli yapı 34 metrelik yüksekliğe ve 123 metre uzunluğa ile dikkat çekmekte. Çatalca'da ziyaret edilebilecek yerler arasında yer alan bu yapının yakınlarında Ballı Germe Su Kemeri de bulunuyor. Çatalca da gezilecek yerler başlığının altında kendisine yer bulan bu yapılar, aynı günde kolaylıkla ziyaret edilebilir.

Dilerseniz Louvre Müzesi Sanal Gezi yazını da okuyabilir ve evinizden çıkmadan farklı mekanlar görme imkanına sahip olabilirsiniz.

6.      Çatalca Anıt Ağaçlar

Çatalca da Gezilecek Yerler

Çatalca’da bulunan anıt ağaçlar, Çatalca da gezilecek yerler listesinin üst sıralarında yer alıyor. Anıt Ağaçların korunması projesi üzerine Subaşı’nda bulunan birtakım ağaç koruma altında alındı. Bu doğal güzellikler ortalama 900-1000 yaşlarında. Ayrıca Anıt Ağaçlar'ın etrafı mesire alanı özelliği taşımaktadır. Yani aile ile veya arkadaşlar ile zaman geçirilebilecek harika bir yer. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyen kişilerin en sık tercih ettiği yerlerin başında Çatalca Anıt Ağaçlar geliyor. Çatalca Anıt Ağaçlar, Çatalcada gezilecek yerler arasında bulunan doğal alanlardan yalnızca birisi.

 

 

Yorumlar