Branda Kapı Ne İşe Yarar ve Nerelerde Kullanılır?

 

Branda kapı modelleri; yoğun giriş ve çıkış kontrolünü sağlamak amacıyla kullanılmakta olan, hızlı çalışma performansına sahip, iç ve dış mekân kapılarıdır. Akıllı kontrol seçeneğine sahip olmaları nedeniyle enerji tasarrufunda avantaj sağlamaya yardımcı olan bu kapılar, özellikle de iş yerlerinde sıklıkla tercih edilmektedir.

Esnek kalkış ve durma hızlarına sahip iki ana model ve seçeneği sayesinde kullanım avantajı sağlayan bu kapılar, uygulanacak mekâna göre de şekillenmektedir.



Branda Kapı Özellikleri Nelerdir? Ne İşe Yarar?

Geçiş noktalarında yoğunluk bulunan işletmeler, birçok avantaja sahip olması nedeniyle hızlı kapı sistemlerini tercih etmektedir. Sağladığı faydalar ve özellikler ise şu şekilde sıralanabilir;

  • Farklı birçok malzeme ile üretilen bu kapılar özellikle de iş yerlerinde kullanılarak hava akımını dengelemeye ve izolasyonu sağlamaya yardımcı olur. Ses ve ısı yalıtımını yüksek seviyede koruyan bu özel kapılar, fonksiyonel özelliklere sahip olmaları nedeniyle sıklıkla tercih edilmektir.
  • Yoğun trafikli iş yerlerinde hızlı kapanma özelliğine sahip olması nedeniyle iç ve dış mekân arasında oluşan toz, kir, nem gibi olumsuz etki yaratabilecek birçok faktörü de engellemeye yardımcı olur.
  • Servis ve bakım maliyetleri oldukça düşük olan bu kapılar, hızlı ve kolay bakım imkânı sağlar.
  • Renk ve desen kartelasının oldukça geniş olan bu kapılar sınırsız tasarım seçenekleri sunar dolayısıyla birçok mekâna da uyum sağlayarak görsel düzeni bozmaz.
  • Uzun yıllar boyunca kullanım imkânı sunarak güven sağlar.
  • Akıllı kontrol seçeneğine sahip olması nedeniyle enerji tasarrufu oluşturur ve kaza risklerini önler.
  • Oldukça güçlü motor sistemi ve entegre siviç sistemine sahiptir, şiddetli rüzgârlarda dahi kapının sorunsuz çalışmasına olanak sağlar.

Branda Kapı Nerelerde Kullanılır?

Hızlı PVC kapı modellerinin de sıklıkla yer aldığı, geniş ve büyük kapıya ihtiyaç duyulan iş yerlerinde hızlı kapı sistemleri, kullanım amacına uygun hizmet edecek şekilde tasarlamaktadır. Güneş ışığı, yağmur, kar, rüzgâr gibi dış faktörlerden etkilenmeyen branda kapılar, dört mevsim kullanım imkânı sağlar.

Soğuk hava depoları, derin dondurucu kapıları, gıda imalathaneleri, marketler, AVM’ler, ilaç depoları, konveyör sistemleri, endüstriyel tesisler, otopark, kaynak kabinleri ve robot kabin kapılarında pratik kullanım avantajı sağlaması ve bütçe dostu olması nedeniyle kullanılmaktadır.

 Kaynak : https://www.focuskapi.com/urun-etiket/branda-kapi-fiyatlari/

Yorumlar