Gripin İlaç Nedir Ne İçin Kullanılır?

 

Kış aylarının beraberinde getirdiği soğuk algınlıkları ile birlikte birçok kişi Gripin ilaç nedir ne işe yarar merak etmeye başladı. Çoğunlukla hafif ve orta dereceli ağrı ve ateşlenme hastalıklarında kullanılan Gripin ilacın etken maddesi parastemoldür. Özellikle kış aylarında soğuk algınlığı hastalıklarının baş göstermesi ile çoğu kişi tarafından kullanılmaktadır.

Günümüzde yalnızca eczanelerden alınabilen Gripin ilacı geçmişte marketlerden de temin edilebildiğinden en çok tercih edilen ilaçların başında gelmektedir. Özellikle mevsim geçişlerinde ilaca olan talep artmaktadır. Gribal enfeksiyonlarda, boğaz ağrısında ve vücut kırıklığı gibi durumlarda da kullanılabilen Gripin ilacı parasetamol içerikli diğer ilaçlarla birlikte kullanılırsa kronik baş ağrılarına neden olabilmektedir.


Gripin Nasıl İçilir Faydaları Nelerdir?

Gribal enfeksiyonlardan kireçlenmeye bağlı eklem ağrılarına kadar birçok hastalıkta kullanılan gripin ilaç nedir, nasıl içilir ve faydaları nelerdir pek çok kişi için merak konusu olmaktadır. Gripin ilacını öncelikle doktorunuzun önerdiği dozda ve şekilde kullanmalısınız. Ancak doktorunuz bu konuda herhangi bir tavsiyede bulunmadıysa gün içinde en fazla 3 defa kullanılmalıdır.

Ağız yoluyla alınması gereken bir ilaç olan Gripin toz şeklindedir ve bir kaşe içerisinde bulunur. Yaklaşık 1-2 dakika içerisinde çözülen ilaç bir bardak su içerisinde çözüldükten sonra içilmelidir. 16 yaşından küçük çocuklar için günlük kullanım dozu 1 defadır. Önerilen dozdan fazla kullanılması halinde ciddi sorunlar ortaya çıkabilmektedir.

Gripin Faydaları Nelerdir? Gripin İlaç Ne İşe Yarar?

Gripin ilaç eczanelerden kolaylıkla satın alınabilmektedir. Acil durumlarda ulaşılabilir olan bu ilacın fiyatı da uygun olduğundan sıkça tercih edilmektedir. Soğuk algınlığı ve grip enfeksiyonlarında halsizlik, yorgunluk, şeker düşmesi veya yükselmesi, kalp yetersizliği ve ritim bozukluğu yüksek ateş gibi durumlarda kullanımı uygundur.

Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan gripin ilaç nedir , faydaları nelerdir? Soğuk algınlığında ilk tercih edilen ilaçlardan biri olan gripin ilaç, ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak kullanılan bir ilaçtır. Gripin ilaç baş ağrısı, hafif ve orta şiddetteki ağrıların giderilmesi, migren, kas ağrısı, boğaz ağrısı, kireçlenme, regl sancısı iskelet ağrıları gibi hastalıklarda kullanılmaktadır.


Gripin İlaç Nedir, Gripin Zararları Nelerdir?

Gripin ilaç nedir, konusunda en çok merak edilenlerden biri de zararları olup olmadığı ve yan etkileridir. Gripin ilaç 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır. Sürekli uyku hali, kabızlık, karın ağrısı, mide bulantısı ve kusma, baş dönmesi, uyuşma hissi ve karıncalanma, baş ağrısı, mide ve bağırsakta gaz, hazımsızlık yaygın görülen yan etkileridir.

İlacın ishal, egzama, deri döküntüsü ve kaşıntı, trombositopeni, lökopeni ve pansitopeni, deri altı kanaması, karaciğer hasarı, Stevens Johnson Sendromu, alerjik reaksiyon belirtileri, boğazda yüzde ve dilde şişkinlik, ödem gibi seyrek görülen yan etkileri de bulunmaktadır. Özellikle yüksek tansiyon ve çarpıntı gibi hastalıklara sahip kişiler bu ilacı kullanmadan önce mutlaka doktora başvurmalıdır.

Gripin Kimler Kullanamaz?

Yan etkileri seyrek olarak görülen gripin ilaç nedir konusunda unutulmaması gereken önemli bir konu da  bu ilacın diğer ilaçlarda olduğu gibi herkes için uygun olmadığıdır. Bu nedenle doktor tavsiyesi olmadan kullanılmaması büyük öneme sahiptir. Şiddetli karaciğer yetmezliği olanlar, şiddetli böbrek yetmezliği olanlar ve kalp atımında düzensizlik olanlar gripin ilacı kullanmamalıdır.

Kafein, parasetamol ve Gripin yan etkilerine alerjisi olanlar, kan basıncı yüksek olduğu için kan basıncı düşürücü ilaç kullananlar, yüksek tansiyonu olanların da bu ilacı kullanmaması gerekmektedir. Ayrıca sakinleştirici, anksiyete ve depresyon ilaçları kullananlar, efedrin ve teofilin kullananlarla alkol bağımlılığı için disulfiram ilaç kullananların gripin kullanmaması gerektiği ilacın prospektüs içeriğinde belirtilmiştir.

Gripin İlacı Nasıl Kullanılır, Gripin Kaşe Nasıl Yutulur?

Kaşe olarak üretilen Gripin oral yolla (ağız yoluyla) su ile vücuda alınmaktadır. Çoğunlukla ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak kullanılmaktadır.

Gripin Ağrı Kesici mi?

Gripin ilaç baş ağrısı için en sık tercih edilen ilaçların başında gelmektedir. Reçeteli veya reçetesiz olarak eczanelerden satın alınabilmektedir. Ağrı kesici olarak kullanılabilmektedir.

Gripin İlacı Gribe İyi Gelir mi?

Gripin ilacı baş ağrısı, halsizlik, vücut ağrıları ve ateş gibi durumların ortaya çıkmasına neden olan soğuk algınlığında kullanılmaktadır. Soğuk algınlığı belirtilerinin başlamasıyla birlikte alınması halinde daha kısa sürede iyileşmeye yardımcı olur.

Gripin İlaç Nedir, Gripin Uyku Kaçırır mı?

Gripin ilaç nedir ne işe yarar diye merak eden pek çok kişi ilacın uyku açıcı özelliği olup olmadığını da araştırmaktadır. Gripin ilaç içeriğinde bolca kafein bulundurmaktadır. Her bir gripin kaşe içinde 250 mg parasetamol ve 15 mg kafein bulundurduğundan uyku kaçırıcı özelliği ile de bilinmektedir. 

Kaynak : Burcualem 

 

Yorumlar