Dolorex Nedir, Dolorex Ne İşe Yarar?

 

Birçok kişinin ilaç dolabında bulunan dolorex nedir, dolorex ne işe yarar sorusuna verilecek ilk cevap en iyi ağrı kesicilerden biri olmasıdır. Baş ağrılarında en çok tercih edilen ilaçların başında gelir. Baş ağrısının yanı sıra karın ağrısı, sırt ağrısı, adet sancısı gibi günlük hayatta sıkça rastlanan durumlarda ağrı kesici olarak kullanılmaktadır.

Ana etken maddesi diklofenal potasyum olan dolorex’in pek çok yardımcı etken maddesi de bulunmaktadır. Ağrı kesici özelliği ile bilinen ilacın tribazik kalsiyum fosfat, kolloidal silikondioksit, nişastai magnezyum stearat, sodyum nişasta glikoat, şeker, sığır jelatini, talk, hidroksipropil metil selüloz, demir oksit kırmızımsı, titan oksit, polietiken gliekol ve oleat gliserol yardımcı etken maddeleri bulunmaktadır.

Dolorex Nedir 50 mg Dolorex Ne İçin Kullanılır?



Dolorex baş ağrısını gidermek başta olmak için pek çok faydası bulunan bir ilaçtır. Hastaların ağrı şikayetlerinde doktorlar tarafından sıkça önerilmektedir.50 mg tablet şeklinde eczanelerde satılan Dolorex kullanımı küçük çaplı basit ağrılar için önerilmez. Doktorlar Dolorex’i romatolojik hastalıkların semptomu olan ağrıların tedavisi için reçeteli olarak hastalara önermektedir.


Kullanımı son derece yaygın olan Dolorex ne işe yarar hangi hastalıların tedavisinde kullanılır sorusunun cevabı şu şekildedir:

  • ·         Romatoid Artrit
  • ·         Akut Gut Artriti
  • ·         Dismenore (şiddetli adet sancıları)
  • ·         Kas ve iskelet sistemi ağrıları
  • ·         Anzikolozan Spondilit
  • ·         Postoperatif ağrılar
  • ·         Osteoartrit
  • ·         Migren
  • ·         Diş Ağrıları

Dolorex Yan Etkileri Nelerdir?

Dolorex ne işe yarar konusunda en sık merak edilen konulardan biri olan dolorex yan etkileri dolorex prospektüs bilgilerinde yer almaktadır. Prospektüsteki bilgilere göre Dolorex göz hastalıkları, psikiyatrik hastalıklar, iç kulak ve kulak hastalıkları, kardiyak hastalıklar, kan ve lenf sistemi hastalıkları, sinir sistemi hastalıkları, solunum hastalıkları, bağışıklık hastalıkları gibi yan etkiler sahiptir.

Dolorex kullanımı esnasında ortaya çıkan herhangi ciddi bir yan etkinin vakit kaybetmeksizin doktora bildirilmesi gerekir.

1- Dolorex Kullanımında Çok Seyrek Görülen Yan Etkiler

Dolorex prospektüs bilgilerine göre Dolorex ilaç kullanımı sonucunda ortaya çıkabilecek çok seyrek yan etkiler şu şekildedir; anemi, uykusuzluk, depresyon, kabus görme, titreme, psikotik bozukluklar, anksiyete, anjiyoödem, psikotik bozukluklar, anjiyoödem, ülseratif kolit, kabızlık, hafıza bozukluğu, kulak çınlaması, vaskülit, karaciğer yetmezliği, görme bozuklukları, hepatik nektoz,  hipertansiyon, aseptik menenjit.


2– Dolorex Kullanımında Seyrek Görülen Yan Etkiler

Etkili bir ağrı kesici olan Dolorex ne işe yarar prospektüs bilgilerine göre Dolorex ilaç kullanımı sonucunda ortaya çıkabilecek seyrek yan etkiler şu şekilde listelenmiştir; ödem, sarılık, ürtiker, kanlı diyare, hepatit, sarılık, aşırı duyarlılık, uyku hali, astım, gastrit.


3– Dolorex Kullanımında Yaygın Görülen Yan Etkiler

Uygun dozda ve yeterli süre kullanıldığında son derece faydalı olan Dolorex prospektüsünde yaygın görülen Dolorex yan etkileri şu şekildedir; baş dönmesi, kusma, bulantı, anoreksi, döküntü, gaz, diyare, vertigo, baş ağrısı.

 

Dolrex Nasıl Kullanılır?

Dolorex ne işe yarar, dolorex nasıl kullanılır hakkında en doğru bilgileri edinmek için dolorex prospektüs bilgilerini dikkatlice okumak gerekir. Dolorex ilacın kullanım amacı yaş grubuna ve hastanın şikayetlerine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Ankilozan spondilit ve romatoit artrit gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmasının yanında baş ağrısı gibi basit ağrıları gidermek amacıyla da kullanılmaktadır.

Dolorex kullanımının doktorun önerdiği şekilde yapılması gerekmektedir. Tedavinin başlangıç aşamasında günde 100 mg ile 150 mg arasındaki dozlarda önerilen ilacın kullanım dozu zamanla değişebilmektedir. Hafif hasta şikayetlerinde ise genellikle günlük doz 75 mg ile 100 mg arasında olmaktadır. Dolorex günlük kullanım dozu ve kullanım süresi doktorlar tarafından belirlenmektedir.

Dolorex Uyku Yapar Mı?

Dolorex yan etkilerinden biri de uykusuzluk hissidir. Dolorex kullanımı bazı hastalarda uykusuzluğa neden olabilir.

Dolorex Kaç Saatte Bir Alınır?

Dolorex kullanım dozuna ve süresine doktorunuz karar verecektir. Dolorex günlük kullanım dozu yaş ve hastalık durumuna göre değişmektedir.

Dolorex Aç Karnına Mı Tok Karnına Mı?

Dolorex tok karnına içildiğinde etkisini daha fazla göstermektedir. Bu nedenle aç karnına kullanılması tavsiye edilmez.

Dolorex Grip İçin Kullanılır Mı?

Dolorex ateş düşürücü etkisi olan ve ağrı kesici özelliği ile son yılların en çok kullanılan ilaçlarından biridir. Mide dostu olan bu ilacın günde maksimum 3 tablet şeklinde alınması uygundur. Ancak soğuk algınlıpı ve grip tedavisinde kullanılmamaktadır.

Dolorex Ne Kadar Sürede Etki Eder? Dolorex ağrı kesici etkisi kaç saat sürer?

Dolorex etki süresi ağrının şiddetine göre değişkenlik göstermekle birlikte etki süresi 45 dakikayı bulabilir. Ağrı şiddetinin yüksek olduğu durumlarda etkisini biraz geç gösterebilir. İlacın ekişi genellikle 4 ile 6 saat boyunca devam eder.

Dolorex Baş Ağrısına İyi Gelir mi?

Dolorex en çok tercih edilen ve doktorlar tarafından sıkça önerilen bir ağrı kesicidir. Baş ağrısına iyi gelen bir ilaç olmasına karşın hafif ve basit ağrılar için kullanımı çok tavsiye edilmez.

Dolorex Diş Ağrısı İçin Kullanılır Mı?

Dolorex baş ağrısı, eklem ağrıları ve diş ağrısı gibi durumlarda kullanılan bir ağrı kesici ilaçtır. Ancak Dolorex diş ağrısını gidermek için diş doktorunun tavsiyesi dahilinde kullanılmalıdır. Doktor tavsiyesi olmadan diş tedavisinde kullanılmamalıdır.

Dolorex Adet Ağrısına İyi Gelir Mi?

Dolorex şiddetli adet sancılarını gidermek amacıyla kullanılabilmektedir. Dolrex Adet ağrısını gidermek amacıyla kullanım dozu kişiye göre ayarlanmaktadır. Günlük doz genellikle 50 mg ile 100 mg arasındadır.

Dolorex Ağrı kesici Zararlı Mı?

Dolorex Ne işe yarar zararlı mı konusunda detaylı bilgi edinmek için ilacın prospektüsünü okumak faydalı olacaktır. Dolorex kullanımı herkes için uygun olmadığından bazı kişilerde ciddi zararlar oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle doktor tavsiyesi olmadan kullanılması önerilmez.

Kaynak : Burcualem

Yorumlar