Instagram Reels Nedir? Nasıl Kullanılır?

                              Instagram Reels Nedir?  Nasıl Kullanılır?


Instagram, kısa süreli düzenlenebilir videolar oluşturup izleyebilme imkanına yanıt olarak kısa süre önce yeni video hizmeti Instagram Reels'ı başlattı. Bu, Instagram'a video yüklemeye ciddi anlamda harika bir katkı olabilir ve size ses ve müzik içeren kısa biçimli, değiştirilmiş videolar yapma ve bulma gücü sağlar.
Reels, en son video seçeneklerinin yanı sıra yazı araçları, zamanlayıcı, hız kontrolleri, AR efektleri ve yepyeni bir hizalama aracına erişim sunuyor. Bir Reels videosu için birden fazla klip oluşturabilir ve ardından büyük kitaplıklarından orijinal ses veya müzik ekleyebilirsiniz.
Reels videoları İçeriğinizin yeni kitlelere ulaşmasını ve hatta dünya sahnesinde keşfedilmesini kolaylaştırabilir. Instagram keşfet sayfanızın şu anda Reels'ı öne ve merkeze koyan bir trendi benimsiyor. Bu, halka açık hesapların paylaşacağı, izleyeceği ve bulacağı her yerde yepyeni bir alan oluşturuyor.

Sosyal medyada instgram ile ilgili herkese açık sunulacak olan ve çarpıcı özelliği ile yeni mobil uygulama İnstagram reels için geri sayım başladı! Türkiyede büyük bir bekleyen kitlesi olan tasarımın tüm kullanıcılar tarafından dakika dakika takip edilmektedir. Dünya genelinde çok fazla kullanıcısı olan instagram daha fazla kişiye ulaşacak olan reels çalışması ile ağustos 2020 de sahnede! İşte instagram reels özelliği nasıl kullanılır konusunda bilinmesi gerekenler!

Instagram Reels Nasıl Kullanılır?

                                              Instagram Reels Nedir?  Nasıl Kullanılır?

·         Instagram kamerasını açtıktan sonra alttaki yeni Reels butonu hemen dikkatinizi çekecektir.


·         Ekranınızın sol tarafında, Instagram Reels düzenleme araçları görünür. Müzik, AR Efektleri, Hizalama Aracı, Zamanlayıcı ve diğerleri dahil olmak üzere videonuzu oluşturmak için kullanabileceğiniz çeşitli yaratıcı düzenleme araçlarına kolayca ulaşılabilir.

·         Çekim düğmesine basarak ilk videonuzu kaydedin. Kaydederken ekranın üst kısmında bir ilerleme göstergesi göreceksiniz. Her klibi bitirmek için kaydı durdurun.

·         Reels video hazır olduğunda, kapak resmini değiştirebileceğiniz, bir başlık, hashtag ekleyebileceğiniz ve arkadaşlarınızı etiketleyebileceğiniz paylaş düğmesine basın. Duraklatıp geri dönmek isterseniz Reels videonuzun bir taslağını da kaydedebilirsiniz.

                                 Instagram Reels Nedir?  Nasıl Kullanılır?
Reels videosunu paylaştıktan sonra, kullanıcıların paylaştığınız videolarınızı bulabileceği, profilinizdi ayrı bir Reels sekmesi görünür. Beğenileri, yorumları ve Reels videosunun kaç kez oynatıldığını görebileceksiniz.

İster genel ister özel bir hesabınız olsun, Reels videolarını hikayenizle, yakın arkadaşlarınızla veya doğrudan bir mesajla paylaşabilirsiniz. Bunu yaptığınızda, yeni Reels videolarınız normal bir story gibi davrananır.

İlginizi Çekebilir: Dizi İndirme İphone İşlemi Nasıl Yapılır?

Instagram Reels ile TikTok Arasındaki Fark Nedir?

                                      Instagram Reels Nedir?  Nasıl Kullanılır?

Instagram Reels size Instagram’ da kısa videolar paylaşarak eğlenmek için bir dizi yaratıcı araç sunuyor ve TikTok’a benzer olmasıyla konuşuluyor.

·         Reels videoları 15 saniye ile sınırlandırılmışken, TikTok videolarının en fazla uzunluğunu 60 saniyedir.

·         Facebook, Instagram kullanıcılarının Reels videoları için müziğe ve sese erişmesine izin vermek için müzik şirketleri ve ajanslarla uzun süredir devam eden ortaklıklarını sınırlandırıyor. TikTok, müzik şirketleriyle anlaşmalarını güçlendirmeye başladı.

                                          Instagram Reels Nedir?  Nasıl Kullanılır?

·         Instagram Reels kullanıcıları daha yerleşik bir artırılmış gerçeklik platformu ile karşılaşmanın yanı sıra, zaten sevdikleri ve nasıl kullanılacağını bildikleri Instagram’ da kısa biçimli videolar oluşturmanın bir yolunu bulma konusunda TikTok’ tan ayrılıyor.











Yorumlar