Duha Suresi Mucizesi

 






Duha Suresi Mucizesi

Duha suresi mucizesi, her mümin kul için en güzel sığınma ve af yoludur. Kul kendisini en darda hissettiği anda dua ile Allah’ ın kapısına gider de af dilerse ihlası ölçüsünde duası kabul olur.

Duha suresi mucizeleri ile en çok merak edilen ayetlere sahip duadır. Her Müslüman dua ederken derdine derman olacak duaya sarılmak ister. İşte duanın tesiri ölçüsünde sıkı sıkı sarılır ve duasının kabul olmasını diler. Ancak burada eksik olan kendimize elçi olarak seçtiğimiz duanın mucizelerini duysak da içeriğini ve gerçek manasını bilmememizdir. 

Duha Suresi Mucizesi

Öncelikle bu mucizelerle dolu duayı tanımak ve anlamak gereklidir. Eğer duanın nüzul sebebi, nasıl bir süreçte hangi zorluklarda kimi nasıl koruduğunu bilirsek bize o derecede tesir eder. Çünkü ancak bu şekilde o duanın gücüne aklen ve kalben tüm gerçekliği ile sarılırız. O halde bu eşsiz duayı manası okunuşu ve faziletleri ile daha yakından tanıyalım.


Duha Suresi Okunuşu- Duha Suresi Arapça Okunuşu

 


Duha Suresi Türkçe Okunuşu

Duha Suresi Mucizesi


Vedduha. Velleyli iza seca. Ma vedde'ake rabbüke ve ma kala. Ve lel'ahıretü hayrün leke minel'ula. Ve lesevfe yu'tıyke rabbüke feterda. Elem yecidke yetiymen feava. Ve vecedeke dallen feheda. Ve vecedeke 'ailen feağna. Femmel yetiyme fela takher. Ve emmessaile fela tenher. Ve emma binı'meti rabbike fehaddis.


Duha Suresi Meali ile Duha Suresi Mucizesi

Duha Suresi Mucizesi
Duha Suresi Mucizesi

1.Kuşluk vaktine andolsun,

2.Karanlığı çöktüğü vakit geceye andolsun ki,

3.Rabbin seni terk etmedi, sana darılmadı da.

4.Muhakkak ki âhiret senin için dünyadan daha hayırlıdır.

5.Şüphesiz, Rabbin sana verecek ve sen de hoşnut olacaksın.

6.Seni yetim bulup da barındırmadı mı?

7.Seni yolunu kaybetmiş olarak bulup da yola iletmedi mi?

8.Seni ihtiyaç içinde bulup da zengin etmedi mi?

9.Öyleyse sakın yetimi ezme!

10.Sakın isteyeni azarlama!

11.Rabbinin nimetine gelince; işte onu anlat.

Duha Suresi Neden Okunur? Duha Suresi Sırları ve Duha Suresi Mucizesi

Duha Suresi Mucizesi

Duha suresi Mekke döneminde 11 ayet halinde inen bir suredir. Her ayeti bize çok önemli mesajlar iletmektedir. Halk arasında bilinen adı Vedduha Suresidir. Vedduha suresi fazileti ve anlamı denildiğinde herkesin ilk olarak sevgi ve her duanın kabulünü sağlayan dua olarak ifadesi yer alacaktır. Bunun en önemli sebebi ise surenin konusudur.

Özellikle 10 ve 11. Ayetlerde geçen öğütte; zenginlerin fakirlerin taleplerini azarlamadan güzellikle karşılaması gerektiğini çünkü o rızkı verenin Allah olduğunu belirtir. Ancak bu dünyadaki rızık ve nimetlerden çok daha fazlasının ahirette verileceği bildirilir.

Duha Suresi Mucizesi

Efendimiz A.S hem yetim hem de öksüzdür. Çocukluğundan itibaren bir insanın başına gelebilecek her türlü zorluğu çekmiştir. Özellikle yetimlere sahip çıkılması gerektiği, maddi zorluklar ve çekilen sıkıntılar vurgulanır. Bu nedenle bu dua özellikle maddi manevi zorluk içerisinde olan kişiler tarafından sıklıkla okunmalıdır.

Duha Suresi Mucizesi

Fecr Suresi sonrasında gönderilen bu ayetlerde Efendimiz’ e bu dünyanın geçici olduğu bu sıkıntıların da geçeceği ve ebedi mutluluk ve rahatlığın ancak ahirette olduğu bildiriliyor. Bu ayetler üzerinden bizlerin anlaması gereken de bu dünyanın geçici olduğunu asla unutmamak ve Allah’ ın emirlerine sıkı sıkıya sarılmaktır.

Duha Suresinin Fazileti

Duha Suresi Mucizesi

Duha suresi mucizesi oldukça fazladır. Her sıkıntıya düştüğünüzde dua yoluna başvurmalı ve Allah’ a ancak bu duaların samimiyetinde yalvarmalıyız. İşlenen günahların hemen tevbesi gereklidir. Zorda kalınan durumlarda önce tevbe etmeli ve bir daha o hataya düşmememiz gereklidir. İçimizde sıkıntı olan durum her ne ise mutlaka Duha suresi ve uzun bağışlanma duasını birlikte okumalıyız. Bu sayede Allah’ ın izni ile hatamızı görmek ve hatalardan uzak durmak nasip olacaktır. Günahlara yaklaşmadığımız müddetçe ebedi zenginliğe kavuşmamız için Allah’tan bize merhameti ile yaklaşmasını dilemeliyiz.

Duha Suresi Mucizesi ve Faziletleri

Duha Suresi Mucizesi

       Eğer duha suresini üzerinizde yazar ve taşırsanız iman ve itikat artar. Duanın devamlı koruması altında olmak için yazılarak üzerinizde taşımanız mümkündür.

·     Özellikle maddi sıkıntı çeken kişilerin ve rızk kapılarının açılmasını dileyenlerin okuması gereklidir. Maddi sıkıntıların ancak bu dünyada olacağı ebedi hayatta halis kulların asla sıkıntı çekmeyeceği bu dua ile müjdelenir.

Duha Suresi Mucizesi

·     Gün içerisinde Duha suresi okuyan kişi sabaha kadar melekler Allah’ tan o kişi için af dilerlermiş. Bu şekilde Duha suresi mucizeleri ile Allah katında meleklerin duacısı olduğumuzu düşünmek bile umut verici. Bir kez daha imani noktada bizi ileriye taşıyacak husustur.

Duha Suresi Mucizesi

·   Rivayetlere göre duha suresi muzicesi olarak bilinen bir diğer durum; duha suresini çokça okuyan kişi ahirette şefaatçi olma müjdesi ile karşılaşacaktır. Evi, ailesi ya da komşuları arasındaki kişiler için Allahtan bağışlanma talep edebilecek kadar güzel bir mertebenin sahibi olacaktır.

·    Duha suresi ile geri getirme bir diğer mucizedir. Eğer kaybolan kişi ya da nesnenin ismi zikredilerek okunursa Allah’ ın izni ile o kişi ya da nesnenin bulunacağı ifade edilir.

Duha Suresi Mucizesi

·   Her türlü ruhsal bunalımdan kurtulmak için kesinlikle en iyi şifa kaynağıdır. Mutlaka okunmalı ve Allah’ tan şifa dilenmelidir. Allah’ ın hangi koşulda olursak olalım bizimle beraber olduğunu bu dua ile hatırlamalıyız.

Duha Suresi Mucizesi

·     Duha suresi sevgi için okunan en kıymetli dualardandır. Duha suresi mucizesi ile eşleri birbirine daha çok bağlamak mümkündür. Eşler arasındaki muhabbetin artması ve evinin huzuru için mutlaka okunması gereklidir. Namaz kılmak ve devamlı Allah'a bu dualar ile yakınlık kurmak psikolojik olarak da sizi rahatlatacaktır.

 

 

Yorumlar