2020 Yılında Tercih Edilecek Trend Renkler Nelerdir? Renk Belirlemede Baz Alınan Unsurlar Hangileridir?

 2020 yılı içerisinde modadan saça ev dekorasyonundan giyime arabadan kozmetiğe kadar pek çok alanda trend renkler karşımıza çıkmaktadır. Yıl içerisindeki renkleri belirlemede pek çok unsur dikkate alınır. Moda ikonları, mobilya tasarımcıları, kıyafet tasarımcıları ve hatta ünlü birçok kuaför renk dünyasındaki çeşitli alanlara yön verirler.



Yıl içerisindeki trend olan renklere yön veren bu kişilerin esinlendikleri noktaları belirlemede de temel olan faktörler vardır. Moda mantığının günden güne daha fazla tüketici alanlarına yayıldığı bir dönemde yaşıyoruz. Tekstil endüstrisinin yanı sıra eşya, ev dekorasyonu, cilt bakımı ve makyaj, elektronik eşyalar, araba ve gıda sektörlerine kadar etki eden moda kavramının iyi bilinmesi oldukça önemlidir.

2020 Trend Renkler Belirlemek İçin Baz Alınan Unsurlar

2020 Yılında Tercih Edilecek Trend Renkler Nelerdir?

2020 trend renkler belirlemek için dünya çapındaki trend olan kavramların yine dünya çapında önemli olan moda firmaları tarafından belirlendiği gözlemlenmektedir. Her yıl dünya çapında oldukça etkili olan, tüketim faktörünü oldukça etkileyen trendlerin belirlenmesi o kadar da kolay değildir.

Asıl merkezi Paris’te olan Carlin gibi trendi belirleyen ofislerde ünlü tasarımcılardan, pazarlamayı yapan kişilerden, toplumun tavrını inceleyen sosyologlardan, toplumun ruhsal durumunu dikkate alan psikologlardan ve sanat eleştirmenlerinden oluşan ekipler bulunuyor.

                                 2020 Yılında Tercih Edilecek Trend Renkler Nelerdir?

İnsanların nasıl yaşadıklarına, neyi isteyip neyi istemediğine bakılarak trendlere ve dolayısıyla da trend olan renklere yön veriliyor. Bu trend olan renklerin belirlenmesinde ayrıca Dünya Renk Birliği, Premier Vision gibi birkaç kuruluşun da görüşü alınıp en son noktada kendi yorumlarının da katılmasıyla trend olan renkler oluşturuluyor.

2020 Yaz Moda Renkleri Nelerdir?

                                       2020 Yılında Tercih Edilecek Trend Renkler Nelerdir?

Her yıl moda için tasarımlar, kumaşlar değişiyor olsa da renkler çoğunlukla aynı kalıyor. Yaz ayı için çoğunlukla açık, insanın içini açan, ferah renkler tercih ediliyor. 2020 yaz moda renkleri olarak öne çıkan renklere baktığımızda insanın içindeki coşkuyu aşkı arttırdığı ve pozitif bir enerji verdiği düşünülen fuşya rengi ilk olarak göze çarpmaktadır. 

Pembenin bir tonu olduğu düşünülen fuşya rengi mora mı daha yakın yoksa pembeye mi daha yakın tartışmaları arasında bu yılın öne çıkan bir rengidir. İster gömlek, bluz, elbise gibi üst kıyafet olsun isterse pantolon, etek, şort gibi alt kıyafet olsun sadece yaz mevsimi için değil her mevsim için içi açan ve tercih edilen bir renktir.

                             2020 Yılında Tercih Edilecek Trend Renkler Nelerdir?

Bu yıla damga vurduğu düşünülen diğer bir renk ise mavinin en güzel tonlarından biri olan saks mavisidir. Yaz mevsiminde gece çıkarken tercih edilecek bir elbisenin ya da bir yaz düğünü için tercih edilecek bir elbisenin vazgeçilmez rengidir saks mavisi.

Özellikle bikini ve mayo da tercih edilen ve en çok bronz tene yakıştığı düşünülen narçiçeği rengi yaz mevsimi için göze çarpan bir diğer rengimizdir.

2020 Moda Renkleri Erkek İçin Nasıl Belirleniyor?

Yıl içerinde moda olan renkler belirlenirken ilk olarak aklımıza kadınlar gelse de erkekler artık moda konusunda kendilerine dikkat ediyorlar. Aslında erkek modası eski zamanlardan bu yana hep vardı fakat son yıllarda bu moda ön plana daha çok çıkmıştır. Özellikle 2020 moda renkleri erkek için oldukça renklidir.

                                        2020 Yılında Tercih Edilecek Trend Renkler Nelerdir?

Sadece kadınların giyebileceğini düşündüğümüz pek çok rengi artık erkekler de rahatça giyebilmektedir. Bu yıla damga vuran erkek modasındaki trend renkler olarak ilk dikkat çeken altına krem ya da hardal renk bir pantolon ya da şortla kombin yapılabilecek olan ve adeta yapay bir çimi andıran “yeşildir”.                    

Genel olarak erkeklerin giymek istemediği “açık pembe” rengi de erkekler için moda olan renkler arasında gösterilebilir. Bir yaz akşamında dışarda eğlenirken ya da gündüz ofiste uçuk pembe bir gömlek erkek için kurtarıcı ve rahat olabilir.

                            2020 Yılında Tercih Edilecek Trend Renkler Nelerdir?

İlk bakışta insanın içini ısıtan “sarı renk” de erkekler için 2020 trend renkler kategorisinde göze çarpmaktadır. Koyu mavi bir kot ya da şort üzerinde tişört ya da ceketin rengi olarak bu güzel sarı renk tercih edilebilir.

                                          2020 Yılında Tercih Edilecek Trend Renkler Nelerdir?

Açık mor da diyebileceğimiz “lila rengi” erkekler için son zamanlarda iyi bir seçenek olarak erkek modasında kullanılmaktadır. Morun güzel bir tonu olan bu renk en çok tişört ve gömlek seçimlerinde ön plana çıkmaktadır.

2020 Yılı İçin Sonbahar Renkleri Nelerdir?

                                         2020 Yılında Tercih Edilecek Trend Renkler Nelerdir?

Yaz mevsiminin canlı renklerinden sonra sonbahar renkleri için daha koyu renklerin trend olacağı düşünülse de işin pek de öyle değildir. Sonbahar için renklerin göz alıcı, iddialı ve kendini gösteren renkler olduğu görülmektedir.

Sezonun daha çok göz alıcı ve iddialı kısmını oluşturan “biber kırmızısı” kendini göstermeyi ve bulunduğu ortamda dikkat çekmeyi seven kişilerin rengi olacak gibi duruyor. Biber kırmızısı rengi özellikle kazak ve pantolonlarda ofis şıklığının yanı sıra günlük kullanımda da oldukça kullanışlı bir renktir.

                             2020 Yılında Tercih Edilecek Trend Renkler Nelerdir?

Koyu kırmızının kahverengiye kaçan bir tonu olarak karşımıza çıkan “merlot” rengi de soğuk havalarda içimizi ısıtan bir diğer trend olan renktir. Özellikle sonbahar mevsiminde kullanılan trençkotlarda mevsimlik hırkalarda kullanımı şıklığınıza şıklık katacaktır.

Cranbery olarak da adlandırılan kırmızının bir diğer tonu olan “kızılcık” rengi feminen ve sofistike giyinmeyi sevenlerin kombinlerin de kullanmayı sevecekleri başka bir renk olarak karşımıza çıkacaktır.

                            2020 Yılında Tercih Edilecek Trend Renkler Nelerdir?

Sonbahar mevsimi için trend renkler kapsamında ele alınan bir diğer renk ise merlot renginin bir soğuk tonu olarak söyleyebileceğimiz “koyu bordo” rengidir.

Turuncuyu andıran rengiyle dikkat çeken summer fig yani Türkçe tercümesi ile “yaz inciri” rengi soğuk günlerde içinizi ısıtacak bir renk olarak karşımıza çıkmaktadır.

                                         2020 Yılında Tercih Edilecek Trend Renkler Nelerdir?

Soft tonuyla dikkat çeken “şeftali pembesi”, pembe ve turuncunun karışımı olarak adlandırılabilecek “yaban mersini yani crabapple” rengi, özellikle aksesuar ve paltolarda kullanılabilecek olan “orange tiger” rengi, belki de mevsimin tek soğuk tonu olarak adlandırılabilecek açık kahverengiye benzeyen “hazel” rengi ve sarı ve yeşil renkler arasında kalmış bir rengi andıran “yeşil zeytin yani olive oil” rengi karşımıza çıkacak olan sonbahar için trend renkler olarak kategorize edebileceğimiz diğer renklerdendir.

Pantone Renkleri 2020 Yılı İçin Hangi Rengi Belirlemiştir?

2020 Yılında Tercih Edilecek Trend Renkler Nelerdir?

1950 yılında Mervin ve Jesse Levine kardeşler tarafından ticari baskı şirketi olarak kurulan M & J Levine Advertising şirketi; bu şirkette yarı zamanlı olarak çalışan Lawrence Herbert tarıfından satın alınmış ve adını “Pantone” olarak değiştirmiştir.

Pantone Şirketi’nde 1963 yılında kurulan bir renk belirleme sistemi ile bu şirket günümüz renk modasına yön veren önemli bir kuruluş haline gelmiştir. Pantone Şirketi renk belirlemede renklerin; doğruluğunu ve yanlışlığını, birbiriyle uyumunu, tutarlılığını baz alan standartlar belirlemiştir. Bu belirlenen standartlar sonucu elde edilen renklere “Pantone Renkleri” de denilmektedir.

                            2020 Yılında Tercih Edilecek Trend Renkler Nelerdir?

Pantone renkleri 2020 yılı için ve geçmiş diğer yıllar için seçilen trend renkler konusunda nasıl bir yol belirlediği konusunda çeşitli yalan yanlış bilgiler olsa da işin aslı çok başkadır. Renklerin uzmanı olarak belirlenen Pantone şirketi, 2000 yılından itibaren Pantone Renk Enstitüsünü belirlenen bir rengi “Yılın Rengi” ilan etmesi için kurmuştur.

Bu rengin trend renkler kapsamında ele alınabilmesi için; önceden belirlenen Avrupa başkentinde yıl içerisinde iki defa farklı ülkelerin renk belirleyici grup temsilcileri ile gizli bir toplantı yapılır.

                                                2020 Yılında Tercih Edilecek Trend Renkler Nelerdir?

Toplamda iki gün süren ve karşılıklı fikir alışveriş ile yapılan sunumlar neticesinde bir sonraki yıl için bir renk belirlenir. Örneğin 2013 yılı yaz rengi, 2012 yılının bahar mevsiminde yapılan toplantıdan sonra belirlenmiştir.

                                 2020 Yılında Tercih Edilecek Trend Renkler Nelerdir?

Yıl içerisinde yılın rengi olarak kabul edilecek rengin o yıl için bir anlamı olmasına dikkat edilir. Örneğin 2016 yılının rengi olan Pembe Kuvars (Pink Quartz) ve mor ve mavi karışımı olan bir renk olan Serenity renkleri; cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek için seçilmiştir. 2019 için Yılı içerisinde yapılan toplantıda 2020 yılı için trend renkler skalası kapsamında “dinginliği, güvenliği ve duygusal bağ kurmayı teşvik eden güven veren bir mevcudiyeti anlatan “mavi” 2020 yılının trend rengi seçilmiştir.



Renk otoritesi pantone 2020 nin trend rengi olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle dekorasyon ürünleri trendleri arasında klasik mavi bir görünüm sevenler için duvar veya döşemelerde kullanılması uygundur. 2020 kış modası içinde yer alan trend renkleri sıcak bir hava oluşturmaktadır. Aynı zamanda pantone tarafından hazırlanan 2020 renk skalası renk trendleri içerisinde içinizi ısıtacak bir özelliğe de sahip. Mutluluk veren renkler ile en güzel seçimleri yapmanız 2020 de mümkün!


Yorumlar