Regl Ağrılarına Ne İyi Gelir



Regl ağrılarına ne iyi gelir kadınların araştırmalarının büyük bir kısmını kapsar. Dönemsel yaşanan regl sancıları pek çok kadının korkusudur. Ağrılar için ilaç veya ağrı kesici kullanılmaması önerilmediği için doğal yöntemler araştırılır. Birbirinden farklı yöntemler ile regl sancılarını azaltmak mümkün. Biyolojik yapısına göre regl süreleri değiştiği gibi sancıları da farklı olur.

regl ağrılarına ne iyi gelir


Çok sancılı ve normal geçirme olarak bu durum değişebilir. Sancılı geçen regl dönemlerinde rahatlamanın ve ağrının şiddetini doğal yöntemler ile azaltmak mümkündür. Regl dönemlerinde kanın akışkan olmaması ve sökülememesinden ağrılar ortaya çıkar. Bu ağrıların azaltılması için bitki çaylar, sıcak duş, egzersiz yöntemleri birer alternatif yöntemdir.

İlginizi Çekebilir: Uzun Süren Adet Kanaması Nasıl Durdurulur 

Adet Ağrısına İyi Gelen Yiyecekler

regl ağrılarına ne iyi gelir

Regl ağrılarına ne iyi gelir araştırmasında ilk dikkat edilmesi gereken yiyeceklerdir. Sağlıklı ve doğru beslenme her zaman bitkisel ilaç etkisi gösterir. Dönemsel yaşanan regl sancılarının sebeplerine göre tüketilmesinde yararlı olacak yiyecekler vardır.

Regl ağrıları dönemsel veya sürekli olabilir. Ağrılar kanın sökülememesinden ve adetin gerçekleşmesinde zorlanmadan kaynaklanır. Regl sancılarının azalmasına yönelik çok sayıda bitkisel çözüm geliştirilmiştir. Bunların başında bitkisel yiyecekler yer alır. Adet sancılarının azalmasına ve rahat bir dönem geçirilmesine yardımcı olur. Metabolizmayı hızlandırarak kan akışının hızlanması amaçlanır. Kanın koyu kıvamlı olması adet döneminde zorlanmanın bir sebebidir. Kanın sıvılaşması ve akışkan olmasına yardımcı bitkiler vardır. Adet sancılarına iyi gelen yiyecekler şunlardır.


·        Hayvansal alınan proteinler antioksidan özelliği bulundurur. Kanın akışkan bir yapıya sahip olmasına yardımcı olduğu için adet dönemlerinin daha rahat geçirilmesine yardımcıdır. Süt ve süt ürünlerinin tüketilmesi adet döneminde ağrıların azalmasını sağlar.

·       Yağlı tohum içeren kuruyemişler kana çabuk karışır. Kan hızını ve akışını hızlandıracağı için regl döneminde tüketilmesi gerekir. Ceviz, fındık, fıstık gibi çerezleri tüketmek sancılara iyi gelir.

·        Bazı bitkilerin sinir sistemini rahatlatma özelliği ile regl ağrılarına ne iyi gelir sorusuna cevap bulunur. Regl sancılarına iyi gelen bitkilerden hazırlanan çaylarda ağrıların azalmasına ve vücudun dinlenmesine yardımcıdır. Regl dönemini sancılı geçirenler için rezene, papatya, maydanozdan hazırlanan çaylar önerilir. Kasıklarda yaşanan ağrıları azaltıcı etkisi olduğu için adet sancısının yaşandığı dönemlerde tüketmek gerekir.

Regl Ağrısına İyi Gelen Pozisyonlar

regl ağrılarına ne iyi gelir

Regl ağrılarına ne iyi gelir sorusu için uygulanması gereken birkaç ipucu vardır. Adet sancılarının temel sebepleri arasında adet olamama veya adet olduktan sonraki sökülememeden kaynaklıdır. Kan akışını hızlandırmak sancının azalmasına yardımcıdır. Kanın daha hızlı akması sağlanırsa, ağrıların şiddeti azalır. Kan akışını hızlandıracak temel hareketler ve ipuçları vardır. Öncelikle kan akışını sağlamak için hareket etmek gerekir. Ağrılardan dolayı hareketsiz yatmak bir çözüm olmayacaktır.

·         Egzersiz


Temel egzersiz hareketleri ile kanın hızlanması oldukça kolaydır. Kan akışının hızlanması ile adet gerçekleşmesi kolaylaşır. Kanın sökülememe problemi ortadan kalkacağı gibi ağrıda azalacaktır. Egzersizlere yürüyüş ile başlanabilir. Yürümek kan akışının hızlanması için etkili olur. Hareket eden kaslar sayesinde kasılan kaslarda rahatlama olur ve ağrılar azalır.

·         Sıcaklık


Regl ağrılarına ne iyi gelir sorusunun en etkili çözümlerinden biri sıcak bir duş, sıcak su torbası olur. Ağrı hissedildiğinden itibaren bu yöntemler uygulanabilir. Sıcak bir duş alarak vücuttaki kanın akışının hızlanması sağlanır. Duş sonrası rahatlamış ve stresi alınmış bir vücuda sahip olarak daha rahat bir adet dönemi geçirilmesine yardımcı olur.

·         Masaj


Regl sancıları karın ve kasık bölgelerinde şiddetli bir şekilde hissedilir. Bu bölgelere sıcak su ile ısı artırılması ağrının azalması için yardımcı olacağı gibi masaj yapmak da etkili bir çözümdür. Karın bölgesine yapılan dairesel hareket masajı ile kasılan kasların gevşemesini ve rahatlamasını sağlar.

Adet Sancısına Ne İyi Gelir Bitkisel Çözüm


Adet sancılarını azaltmak için regl ağrılarına ne iyi gelir sorusuna cevap olan bitkisel çözümler kişiye göre değişiklik gösterebilir. Size en iyi gelen yöntemi keşfetmeniz gerekir. Birden fazla yöntem olduğu gibi hiç birinin yan etkisi bulunmaz. İçerisinde olan bitkilere karşı alerjik reaksiyon göstermediğiniz sürece kullanılması tavsiye edilir. Bitkisel yöntemlerde dikkat edilmesi gereken doğru ve yeterli uygulamaktır.

Bitki Çayları


Regl sancılarının azaltılması için en etkili ve doğru yöntemdir. Şifalı bitkilerin adet ağrılarını dindirmekte bitkisel ağrı kesici etkileri vardır. Bu bitkiler arasında papatya, rezene, zencefil, nane yer alır. Taze toplanan bitkiler demlenerek tüketilir. İçerisine şeker ilave etmemek daha sağlıklıdır. Adet süresinde veya öncesinde tüketilebilir. Tüketiminde bir sınırlama yoktur. Bitki çaylarının yanında günlük su ihtiyacının karşılanması da önemlidir. Su tüketimi ile kan akışı hızlanır ve metabolizma daha hızlı çalışacaktır. Bu durumda ağrının şiddetinin azalmasını sağlar.

Adet Ağrısına İyi Gelen İlaç


Şiddetli sancılardan dolayı regl ağrılarına ne iyi gelir sorusuna ilaç tavsiyeleri verilmektedir. Bitkisel çözümler fayda etmediği zamanlarda ilaç kullanılmalıdır. Regl dönemi kadınlarda fiziksel ve ruhsal değişikliklere sebep olur. Ruh bunalımı, kendini beğenmeme veya stres yaşamanın yanında adet sancıları, sivilce ve akne oluşumu ile bu dönem birçok kadının korkulu rüyasıdır. Bu dönemde yaşanan şiddetli ağrılar için bulunan bitkisel yöntemler her zaman başarılı olmayabilir. 


Karında kasılma, karın ağrısı ve kasık ağrıları için adet düzenini bozmayan ve kesintiye uğratmayan ilaçların kullanılması gerekir. Doktor tavsiyesinin bulunduğu ilaçları kullanmak gerekir. Adet döneminde bilinçsiz alınan ağrı kesici adet düzeninin bozulmasına sebep olur. Bu durumla karşılaşmak istemeyenler ek vitamin alarak da ağrının azalması sağlanır.

Regl ağrılarına ne iyi gelir sorusu için öncelikle bitkisel çözümler denenmelidir. Ağrı kesici özelliği bulunan bitkilerden yapılan çayları içmek ilk adım olmalıdır. Daha sonra sıcak duş, sıcak su torbası ile kan akışının hızlanmasına yardımcı yöntemler denenir. Eğer şiddetli ağrı devam ediyorsa doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanılmamalıdır.

Yorumlar