Evde Hareket Zamanı! Zayıflama Önerileri

 


Kilo sorunu ile başa çıkmak için evde hareket zamanı programı yapabiliriz. Özellikle sağlıklı bir yaşam için gerekli olan iki şeye ihtiyacımız var. İlki egzersizler olup mutlaka haftada üç gün yapmalıyız. İkincisi düzenli beslenme olurken hayatımız beslenmeye bağlı olarak işler. Bu iki şey ışığında düzenlemelerimizi yaparsak hem kilo veririz hem de sağlıklı yaşarız.

Evde Hareket Zamanı Egzersizleri Nelerdir?


Günümüzde spor salonlarının kapalı olması ve koronavirüs açısından risk taşıyor olması evler de yapılacak hareketlerin önemini artırmıştır. Ayrıca araştırmalara göre evde yapılan egzersizlerin daha verimli olduğunu göstermiştir.

Evde hareket zamanı egzersizleri nelermiş birlikte bakalım:

·         Plank: Hareketsiz spor yapabilirsiniz sözünün karşılığı olup neredeyse tüm kaslar çalışır.

·         Kalçalar için: Ellerinizin ve bacaklarınızın üzerinde dururken sağ kol ve bacağınızı baş hizasında kaldırın. Aynı işlemi sol kol ve bacaklarınız içinde yapın.

·         Şınav: Plank hareketinin temeliyle yola çıkılması gereken bir harekettir. Kollar yardımı ile yukarıya aşağıya bedenin kaldırılmasıyla gerçekleşir.

·         Squats: Kolların açıklığı omuzlara göre belirlenir. Ardından sandalyeye oturuyormuş gibi eğilip kalkılır.

·         Mekik: Karın kaslarının vazgeçilmezi olup, sırt üstü uzanılarak yapılan egzersizde tüm vücut aktif çalışır.

·         Karın kası ve kalça hareketi: Bu hareket için eller ve ayaklar yardımı ile vücudumuz üçgen şeklini alır. Sonrasında bacağımızı havaya kaldırıyoruz ve indirirken göğsümüze doğru çekiyoruz.

Üstteki hareketler sayesinde hem sağlıklı oluyoruz hem de zayıflamak için gerekenleri yapmış oluyoruz. Kilo sorunu olanlar mutlaka hareketlerden önce bir şey yememeli sonrasında aşırıya kaçmadan besin alabilir.

Evde Hareket Zamanı Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler


Sağlıklı bir yaşam için evde hareket zamanı sırasında mutlaka dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Bu konuda ilk öneri kesinlikle hareket öncesi kaslar ısındırılmalıdır.

Kilo vermek isteyenler hareketlerin tekrar sayısını artırabilir. Ayrıca tüm hareketleri bir set içinde bir tekrar olarak da yapabilirler. Yapılan her egzersiz için doğru nefes alıp verilmelidir. Bu sayede yağ yakımı hızlanacaktır.

Ev içinde yapılması gereken egzersizleri yaparken sakatlanmamak için tekrar sayılarına dikkat edilerek düzenli yapılmalıdır.. Ayrıca Göbek eriten lahana salatası tarifi ile uygulanan egzersizler desteklenebilir. 

Yorumlar