En İyi Psikoloji Kitapları

 

En İyi Psikoloji Kitapları

2020 yılının en iyi psikoloji kitapları listesindeki ilk 5 sıradaki kitabı incelemeden önce, psikoloji bilimine değinmekte fayda vardır. Psikoloji insan davranışlarını sistematik olarak inceleyen bir bilim alanıdır. Psikoloji bu davranışları incelerken davranışın temelinde yatan neden ve harekete geçirici güç üzerinde durur. İnsanın tüm eylemlerini duygu, düşünce ve davranış olarak bölerek bu alanlardaki sorunlar üzerine yoğunlaşır.

En İyi Psikoloji Kitapları

İnsanların kişilik özellikleri, düşünce hataları, davranış problemleri ve duygusal sorunları üzerine kafa yorar. Bu anlamda psikoloji insanı anlamak için çok yönlü inceleme yapar. Bu alanda yazılan psikoloji kitapları ise insanı anlamada bizlere ışık tutar. Bu psikoloji kitapları arasında şunlar yer alıyor:

1 - İyi Hissetmek : Yeni Duygudurum Tedavisi

David Burns tarafından yazılan bu eser psikolojinin duygu, düşünce ve davranış üçlemesini yansıtır. Özellikle bilişsel davranışçı müdahaleler üzerinde durulur. Bu müdahaleler bireyin kendi düşünce hatalarını görmesi ve olumlu düşünceler geliştirmesi temeline dayanır. İyi Hissetmek duygu ve düşünceler üzerine odaklanarak iyi hissetmenin yollarını arıyor. Kendi kendine yardım etmeyi gösteren psikoloji kitapları arasında yer alır.

2- İnsan ve Davranışı

Bu eser Doğan Cüceloğlu tarafından yazılmıştır. Türkiye’de psikoloji kitapları arasında kaynak kitap olarak gösterilir. Psikolojiye karşı ilgisi olan ve derin bilgiler edinmek isteyenler için önemli bir kitaptır. İnsanın sinir sistemi, genel davranışları, gelişim psikolojisi ve öğrenme gibi pek çok konu içerisinde işlenir.

3 - Bilinçaltı

Sigmund Freud’un önemli eserlerinden birisidir. Freud’un psikanaliz kuramının temel kavramlarından birisi olan bilinçaltı ve gelişimi üzerinde durulur. Bu eser Freud’u ve kuramını tanımak isteyenler için en iyi psikoloji kitapları arasında yerini alır.

4 - Sevginin ve Şiddetin Kaynağı

Erich Froom tarafından kaleme alınmış olan bu eser insanın şiddet davranışı üzerinde durur. Davranışın gelişim süreci, şiddeti tetikleyen durumlar ve insanın temel doğası üzerinde durulur. İnsanın davranışları ve yönelimlerini anlamak için psikoloji kitapları içinde önemli bir konumdadır.

5 - Keşfedilmemiş Benlik

Bu kitap Carl Gustav Jung tarafından yazılmıştır. Analitik Kuramın kurucusu olan Jung benliğin derinliklerine iniyor. Benliğin gelişimi ve özellikleri üzerinde, mitolojik ögelerden yararlanarak durur. Kitap kolay anlaşılır ve sade bir dile sahiptir.

Bonus : Kendini Arayan İnsan

Bu eser farkındalık konusundaki en iyi psikoloji kitapları arasında yer alıyor. Rollo May tarafından yazılan kitap kişinin kendini keşfetmesi ve kişiliğini görmesi üzerine kuruludur. Bu kitapta insanın içerisindeki harekete geçirici temel güçten bahsedilir.

Yorumlar