Diş Teli Fiyatları 2020 İstanbul

 


Estetik açıdan ve fonksiyonel açıdan problem meydana getiren dişlerin eğriliği diş teli fiyatları 2020 seçenekleriyle tedavi edilebilir. Ağız sağlığı açısından çürüklerin yanı sıra dişlerin normal görünüme sahip olmaması, bazı problemleri beraberinde getirir. Yemek yerken, gülerken, su içerken, konuşurken veya nefes alırken dişlerdeki bu anormallik her zaman problem oluşturur. Ağız sağlığını olumsuz bir şekilde etkileyen bu durum psikolojik açıdan da ciddi anlamda hasta için problem teşkil eden bir konudur. Arkadaş çevresinin alay etmesi, gülümsedikten sonra insanların garip bir şekilde bakması, hastada psikolojik anlamda rahatsızlık meydana getirmektedir.

İstanbul Diş Teli Fiyatları 2020


Türkiye’nin en büyük şehri olan İstanbul, ağız ve diş sağlığı bakımından önemli bir yere sahiptir. İstanbul’daki fiyatlar her yıl güncellenmektedir. Ortodonti diş teli fiyatları 2020, malzeme fiyatları, dişlerin durumu, hastanın durumu ve tedavi süresi gibi konular değerlendirildikten sonra fiyatlar belirlenmektedir. İstanbul’da diş teli fiyatları tek çene diş teli tedavisi 2500 ile 3000 lira arasındadır. İki çene tel tedavi ücreti ise 3000 ile 6000 lira arasında değişmektedir. Bu değişiklik dişlerin genel durumu ile alakalı bir konudur.

Diş Teli Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Bu uygulamada hastanın ağız yapısı özel yöntemlerle incelenmektedir. Ağız içi fotoğrafları ayrıntılı bir şekilde çekilir ve bilgisayar ortamında incelenir. Yapılan inceleme sonunda iç kısımda ve dış kısımda eğri bir şekilde çıkan dişler incelenmektedir. Ortodondist, hastanın görüşlerini de değerlendirerek genel diş teli uygulaması veya kısmi tel uygulaması gerçekleştirir. Ancak genelde her iki çene için tel uygulaması tercih edilir. Bütün dişlerin aynı hizada çıkması ve şekil alması için bu genel tel uygulaması daha etkili sonuç vermektedir. Diş teli fiyatları 2020 tedavisi, estetik ve ağız sağlığı kategorisinde değerlendirilmektedir. 

 Hastaların diş yapılarını farklı olması fiyatı etkilediği gibi aynı zamanda tedavi süresini de doğrudan etkiler. Hastanın diş yapısı, kemik yapısı ve ağız yapısı önemlidir. Her hastanın kemik yapısı farklıdır. Bu farklılık tedavi süresini doğrudan etkiler ve hastanın iyileşme süresinin uzamasında veya kısalmasında etkili rol oynar. Porselen braket veya metal braket malzemesi de fiyatı doğrudan etkiler. Hasta için yapılan tetkikler, muayene işlemleri, filmler ve diğer işlemler fiyat içerisinde yer almaktadır.

 

Şeffaf tel ve metal tel uygulaması kategorisinde hasta seçme hakkına sahiptir. İstenilen tel yöntemi uygulanabilir. Pratik yöntemlerle gerçekleştirilen tel uygulamasını ortodondist hekimler en ince ayrıntısına kadar anlatmaktadır. Diş teli fiyatları 2020 uygulamamızda profesyonel yöntemler önemlidir.

Diş Teli Tedavisi Nasıl Yapılır?

Çocuk yaşta veya bebek yaşta büyük emziklerin kullanılması, çocuğun kendi parmağını emmesi ve benzeri nedenlerle dişler eğri çıkar. Ayrıca babada veya annede genetik diş eğriliği varsa, doğan çocukta da genetik diş eğriliği olabilir. Dişlerin eğri çıkması tedavisi uzun süren ve zahmetli olan bir rahatsızlıktır. Özellikle süt dişi düşmeden alttan diş çıkaran çocuklarda dişler çarpık olur ve şekilsiz olur. Bu durumda ameliyat gerekebilir. Bu dişlerin eğri çıkması durumunda ise diş teli tedavi yöntemi tercih edilmektedir.

 Sağlıklı ortamlarda diş teli tedavi yönteminin tercih edilmesi son derece önemli bir konudur. Özellikle bulaşıcı hastalıklar konusunda diş hekimleri risk altındadır. Diş teli fiyatları 2020 listemizde, polikliniklerin düzenli bir şekilde dezenfekte edilmesi, ortodondistlerin sosyal mesafeyi koruması ve maske kullanması son derece önemli hale gelmiştir. Eğri dişler için tercih edilen tel tedavisi de bu kategoride büyük önem kazanmaya başlamıştır.

 Hastalar için en önemli konulardan biri tellere alışma süresidir. Bir iki hafta boyunca tellere alışmak hastalar için zor gelebilir. Ancak kısa sürede hasta alışır ve yeme, içme ve konuşma gibi fonksiyonel işlemleri pratik bir şekilde gerçekleştirebilir.

 Alt çene ve üst çene diş teli tedavisi, genel tedavi kategorisinde yer alır ve fiyatı doğrudan etkiler. Ağzın belli bir kısmının tellenmesi kısmi tedavi yöntemidir ve fiyat olarak daha düşüktür. Ancak ortodondist hekimler bütün dişler için tel tedavisi uygular. Bütün dişlerin tek bir hizada tellenmesi ile birlikte dişler daha düzgün bir şekilde çıkar. Diş teli fiyatları 2020 yılı için yeniden güncellenmektedir. Malzeme fiyatları, tedavinin özellikleri ve diğer şartlar fiyatları doğrudan etkilemektedir.

Yorumlar