Hamilelikte Nar Yemek Zararlı Mıdır?

                                  Hamilelikte Nar Yemek Zararlı Mıdır?


Halk arasında popüler olan nar hamile kadınların bebeklerinde leke yapar sözü hamilelikte nar yemek zararlı mıdır, sorusunu gündeme çıkardı. Hamilelik süreci çok farklı geçen bir süreçtir. Annenin davranışlarında çeşitli değişiklikler ve buna bağlı olarak duygu patlamaları yaşanabilir. Anne, hem kendisinin hem de karnındaki çocuğun sorumluluğu taşımaktadır. Bu beslenmede de aynı şekilde devam eder. Annenin hamilelik sürecindeki en büyük görevi, taşıdığı bebeği sağlıklı ve yeterli beslemektir. Hamilelik sürecinde hangi yiyecek olursa olsun fazla tüketilmesi zarardır. Yani nar yemenin hamileliğe özel bir olumsuz yanı yoktur.

Hamilelikte nar yenmesi sonucu bebeğin lekeli doğması şeklinde bir olaya hiçbir zaman rastlanmamıştır. Ayrıca bu konuda bilimsel bir veri de ortada yoktur. Bunun aksine fazlaya kaçmadan nar tüketmek bebek sağlığı ve anne sağlığı için oldukça önemlidir. Peki narın faydaları nelerdir?

 

Narın Faydaları Nelerdir?



Nar, birçok hastalıktan korunmak için önerilen bir meyvedir. Yüksek oranda mineral ve vitamine sahip olması; ayrıca tadının da güzel olması, narın sevilme sebepleri arasında bulunur. Kısacası hamilelikte nar yemek, oldukça faydalıdır. Görünüşü ve içeriğini zengin olan narın barındırdığı özellikler şu şekilde sıralanabilir:

1.      Yüksek mineral ve vitamin içerir. Bünyesinde bol bol; C, E, K vitaminlerini bulundurur.

2.      Metabolizmayı destekleyen ve protein üretiminde kullanılan aminoasitlerin metobolize edilmesini sağlayan asorbik asit, içerir.

3.      Nar, bazı kanser türlerine karşı ilaç niteliğindedir. Bunların başında prostat kanseri gelmekte.

4.      Vücutta biriken antioksidanı idrar yoluyla dışarı atmaya yardımcı olur.

5.      Folik asit açısından zengindir. Folik asit alımı, hamile kişinin doğum süreci boyunca güçlü kalmasını sağlar.

6.      Filtre görevi yaparak kanı temizler ve yeni anne olmuş kişilerde süt oranını arttırır.

7.      Hamilelik döneminin ilk 3 ayını kapsayan “Trimester” döneminde nar tüketilmesi, risk altındaki gebelerin daha sağlıklı çocuklar dünyaya getirmesine neden olabilir.

8.      Demir, çinko ve magnezyum içeren nar, bir nevi ilaç niteliğindedir.

Bu maddelerden çıkarım yapılacağı üzere hamilelikte nar yemek bebekte leke yapar mı, sorusunun asılsız olduğu anlaşılmaktadır.

Nar Yemenin Zararları

Hamilelikte Nar Yemek Zararlı Mıdır?


Narın direkt olarak vücuda bir zararı bulunmamaktadır. Çoğu hastalığa iyi gelen nar, toplumun küçük bir kesimi haricinin kullanılması önerilir. Toplumun bu kısmını şu kişiler oluşturur: Kemoterapi tedavisi gören hastalar, bağırsak ameliyatı olmuş kişiler, gaz ve şişkinlik sorunu yaşayanlar. Kemoterapi tedavisi gören hastaların nar yemesi, aldığı ilaçlarla narın reaksiyona girmesine sebep olabilir. Nar metabolizmayı hızlandırdığı için bağırsak ameliyatı olan kişiler problem yaşayabilir. Son olarak hızlı sindirilen bir meyve olan nar, gaz ve şişkinlik açısından hassas olan kişileri etkileyebilir. Hamilelikte nar yemek, abartılmadığı sürece problem yaratmaz.

Narın Besin Değerleri

Nar, sağlık açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Ortalama bir nar, yaklaşık 144 kalori içerir. Bunun yanında ortalama bir nar; 7 gram lif, 3 gram protein barındırır. Narın %36’sı K vitamini, %30’u C vitamini, %12’si potasyum içerir. 1 bardak nar tanesinin 24 gramı şekerdir. Eğer hamilelik belirtileri varsa bol vitaminli narı tüketebilirsiniz.

Hamilelikte Nar Yemek Zararlı Mıdır?



Yorumlar